Obama bokshoppar

Vad läser egentligen en president?

Ett av mina stora intressen inom litteraturen är vad olika människor läser och varför. Som ni kanske vet har jag ställt frågan Vad läser du just nu? till några författare men en jag garanterat inte kommer få tillfälle att fråga är Amerikas President Barack Obama.

Turligt nog slipper jag det då han och hans två döttrar i lördags besökte en mindre bokhandel i närheten av Vita Huset. Anledningen var att han ville visa sitt stöd på vad som kallas ”small business Saturday”, som symboliskt ska sparka igång julförsäljningen.

Vad läser då en av världens mäktigaste innan han släcker sänglampan? Ja den bok som förmodligen var till honom själv var Descent into Chaos: The U.S. and the Disaster in Pakistan, Afghanistan, and Central Asia av Ahmed Rashid. Enligt utsago är boken inte direkt en hyllning till den amerikanska utrikespolitiken och med tanke på alla närvarande journalister får detta sägas vara ett modigt val.

Övriga böcker var till hans döttrar och bestod av Diary of a Wimpy Kid: Cabin Fever av Jeff KinneyAldous Huxley’s Brave New World (till ett skolarbete), The Invention of Hugo Cabret av Brian Selznick, Everyone Poops av Taro Gomi och Room av Emma Donoghue.

Läs mer på Daily Mail och på CBS News.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2066620/President-Obama-lady-Michelle-laugh-way-NCAA-basketball-game.html

http://www.cbsnews.com/8301-250_162-57331566/obama-shops-for-small-business-saturday/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: