Dickens Dark London – Utställning och app

Vad passar bättre så här inför julen än att läsa Charles Dickens En julsaga och drömma om snö, värme och långa stunder framför brasan. När jag härom dagen sökte efter boken som e-bok fann jag att det precis skapats en Iphone- och-Ipad app som låter oss stiga in i denna förtrollande värld.

I år är det nämligen 200 år sedan Charles Dickens föddes och detta har firats på flera olika sätt i Storbrittanien. Museum of London har precis öppnat en stor utställning om författaren som kommer att pågå till och med den 10:e juni. Utställningen, Dickens and London, som den heter är den första på 40 år och utforskar bland annat de mörkare delarna av London som Dickens, som hade sömnsvårigheter, ofta vandrade runt i på nätterna. Många av karaktärerna i hans böcker inspirerades av verkliga människor han stötte på i gränder och gator i de mindre glamorösa kvarteren som till exempel The Dials.

För oss som kanske inte har möjlighet att besöka utställningen finns en alldeles fantastisk app som i både bild och text guidar läsaren igenom delar av Dickens mörka London. Texten läses dessutom upp av skådespelaren Mark Strong och appen kommer utökas med nya kvarter och historier så länge utställningen pågår. Bilderna är stilistiska och mörka, som kolskisser och texten både allvarlig och ibland, precis som Dickens verk, ganska roliga. Då jag plöjt både Oliver Twist och Pickwickklubben känns en del igen och jag ser fram emot kommande delar.

Appen är till Iphone och Ipad och första delen är gratis. Kommande delar kommer att kosta ca 15 kronor styck. Du finner hemsidan och all info om utställningen och appen här: Museum of London – Dickens Dark London

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: