Dagspöket på sjukhus – barnboksapp

Dagspöket på Sjukhus

I denna barnboksapp får vi träffa det otursförföljda och bångstyriga Dagspöket. Då han i motsats till andra spöken är svart måste han spöka på dagen då han inte syns på natten. Eftersom han dessutom är mycket lik en gammal filt hamnar han ofta av misstag på de mest varierande platser som i en tvättkorg eller som här på sjukhus. Mest av allt vill han bara hitta en plats att sova.

Dagspöket på sjukhus är skriven av Jujja Wieslander, som även gjort böckerna om Mamma Mu och Kråkan, och har illustrerats av Jens Ahlbom. Historien innehåller samma slags lågmälda humor som i Wieslanders andra verk och passar utmärkt som barnboksapp. Du kan i appen välja mellan att lyssna på hela historien i ett svep eller bläddra i egen takt. Min fyraåring valde att lyssna och titta på hela sagan och satt koncentrerad fram till slutet. Ett bra betyg i dessa sammanhang då en ipad erbjuder ögonblicklig underhållning i form av spel om sagan skulle bli ointressant. Själv bläddrade jag och fick då och då samma känsla som när jag läser i en vanlig bok. Det vill säga att text och bild harmoniserar genom att naturliga pauser infinner sig och man kan vila lite längre i de  känslor som förmedlas. Boken läses av Jujja Wieslander själv och det är precis så bra som man kan hoppas.

Detta är en bokapp och innehåller därför inga minispel eller liknande vilket kan vara ett plus om man tänkt använda den som godnattsaga. Och som barnboksapp är Dagspöket på sjukhus en liten pärla, full av vackra bilder och finurliga händelser.

Appen testades på en Ipad och finns att köpa på Itunes.

Du kan läsa mer om Dagspöket på förlagets sida här: http://www.rabensjogren.se/appar/

Böckerna om Dagspöket finns att köpa på bland annat på BokiaAdlibris och Bokus.com eller i din lokala välsorterade bokhandel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: