Samarbete med fluga – Recension i novellform

samarbete_med_fluga

Samarbete med Fluga och andra noveller av Lydia Davis är en  extra ordinär bok. En novellsamling som inte håller sig till de vanliga reglerna utan bråkar med invanda mönster och konventioner som man som läsare tryggt vant sig vid. Det är svårt att klä den i den vanliga recensionsdräkten.
Så därför har jag bestämt mig för att beskriva boken med en kort, egenskriven novell så att du som läsare själv kan avgöra vad du vill ha:

Glädje

Två män sitter i samma rum och arbetar. När nästan hela dagen har gått tittar den ene upp på den andre som för att säga något, men hejdar sig och ser sorgset ner på sitt skrivbord varefter han fortsätter arbeta. Kaffekokaren puttrar i bakgrunden. När arbetsdagen är slut går de båda hem. Den ena mannen gråter. Den andra ser på tv.

Om du som läsare  tyckte det var något som saknades, någon liten detalj som skavde, vill ha något som utmanar dig lite mer och som dessutom kan få dig att skratta, så rekommenderar jag med varm hand och hjärta Samarbete med fluga av Lydia Davis. Den har allt det som krävs för att kallas för fantastisk och nyskapande litteratur och som garanterat ger dig något nytt du inte läst förut.

Om du mot all förmodan uppskattade min egna novell så fortsätt gärna läsa min blogg… 🙂

Boken är utgiven på Sekwa-förlag

      

Annonser

2 Responses to Samarbete med fluga – Recension i novellform

  1. ochdagarnagar skriver:

    Vilken fin novell. Jag är imponerad! Jag tyckte mycket om både den och Lydia Davies novellsamling. Just de korta novellerna är hon mästare på! Hoppas läsa fler av dina noveller också. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: