Litteraturtidskriften Fyrahundrafemtio i konkurs.

Idag fick jag, i form av prenumerant på litteraturtidskriften Fyrahundrafemtio, ett mycket tråkigt mail. Tidningen har gått i konkurs. Precis innan det nya dubbelnumret skulle gå i tryck var de tvungna att konstatera att pengarna inte räckte till. Annonsintäkterna blev inte vad man hoppats på och trots att de själva jobbat näst intill gratis gick det inte längre.
I sitt mail tackar redaktionen alla prenumeranter och läsare för den här tiden och som plåster på såren skickar de med en länk till en pdf-version av dubbelnumret som aldrig trycktes. Mycket hedervärt. Själv kommer jag läsa numret med samma intresse som de två tidigare men med nedstämt sinne.

Fyrahundrafemtio var en tidning som tillät långa och initierade reportage och intervjuer som till skillnad till mycket annat i vår snabba tillvaro lät texten, personen och ämnet ta plats. Som reportaget inifrån Amazons lager som öppnade ögonen på fler än en bokköpare. Eller sitt förhållningssätt att inte placera författaren på piedestal och inte skriva recensioner utan presentera böckerna kändes befriande och viktigt.
Min kanske overkliga förhoppning är att tidningen ska återuppstå på nätet men det är som sagt bara en trogen läsares önskan.
Det var tråkigt att få det där mailet, tråkigt att behöva skriva det här inlägget och tråkigt att inte få flera nummer av Fyrahundrafemtio i brevlådan.

Tack Fyrahundrafemtio för er tidning och jag hoppas att vi i någon form ska ses igen.

/Mathias

Annonser

2 Responses to Litteraturtidskriften Fyrahundrafemtio i konkurs.

 1. Annika (@alkbse) skriver:

  Det här reportaget ” reportaget inifrån Amazons lager som öppnade ögonen på fler än en bokköpare. Eller sitt förhållningssätt att inte placera författaren på piedestal och inte skriva recensioner utan presentera böckerna kändes befriande och viktigt.” skulle jag gärna vilja läsa, men tyvärr kom jag mig aldrig för att bli prenumerant så jag får väl skylla mig själv.

  Gilla

  • ordforradet skriver:

   Jag tror att tidningarna fortfarande går att beställa från dem men är inte säker. Såg också att det sista numret (3-4) nu finns att ladda ner för alla på deras hemsida Fyrahundrafemtio.se

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: